Kumppanin esittely | CALESTA-ateriapalvelu | Tuotantoyksikkö | Turun seutu | Lounasravintola Kajuutta

Turun seudulla CALESTA-ateriaverkkokaupasta tilatut ateriat valmistetaan Lounasravintola Kajuutan upouudessa ammattikeittiössä. Ravintola sijaitsee DB Schenkerin toimitilojen yhteydessä Liedon Avantissa. 

Kokemuksella kohti uusia palvelumalleja

Kaj Päiviön vetämän lounasravintolan toiminta on siirtynyt uusiin toimitiloihin kesällä 2020 Liedon Avantiin.

Vaikka Lounasravintola Kajuutan toiminta uusissa tiloissa onkin vasta alkanut, niin sen historia ulottuu kuitenkin jo vuoteen 2002. Silloin alkoi lounasasiakkaiden palveleminen Turun satamassa, osoitteessa Juhana Herttuan puistokatu 4. Siellä ravintola tunnettiin nimellä Kahvilaravintola Kiito. 

Ravintoloitsija Kaj Päiviön intohimo on valmistaa hyvää ja laadukasta ruokaa pieteetillä. Ravintola Kajuutta hemmotteleekin lounastajia kotiruualla, joka valmistetaan alusta asti itse tuoreista raaka-aineista. “Emme käytä raaka-aineina lainkaan puolivalmisteita, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme hyvän ja laadukkaan makuelämyksen.“, kertoo Kaj Päiviö.

Tuoreet raaka-aineet hankintaan lähiseudulta, aina tutuilta kumppaneilta, ja joiden tuotteisiin voidaan luottaa.

Kajuutan toiminnasta vastaa Kaj “Kaitsu” Päiviö, joka nelivuotisen opiskelun päätteeksi valmistui hotelli- ja ravintola-alan esimieslinjalta vuonna 1993. Kaitsu on työskennellyt  muun muassa kongressi- ja kylpylähotelli Caribiassa, ennen kuin hän siirtyi oman ravintolatoiminnan pariin.

Ravintoloitsija Kaj Päiviö

Keskittyminen omaan osaamiseen on tärkeää

Viime aikoina maailmalla ja Suomessa on tapahtunut paljon. Muun muassa Koronavirus vaikuttaa ravintolayritysten toimintaan monilla eri tavoin. Esimerkiksi useat lounasravintoloiden päivittäisistä asiakkaista ovat siirtyneet etätöihin.

Asiakkaille toki kelpaisi hyvä ja vaihtelevan menun mukainen ateria, mutta he eivät lähde ravintolaan. – Lounasravintolan toimintaa ei voida perusteellisesti muuttaa yhdessä yössä. Esim. toimivan ateriaverkkokaupan rakentaminen sekä erityisesti sellaisen ylläpitäminen kaikkine yksityiskohtineen on monimutkainen juttu ja vaatii tietynlaista osaamista.

Me haluamme keskittyä siihen, minkä parhaiten osaamme; hyvän ja monipuolisen ruoan valmistamiseen, Kaj Päiviö toteaa. 

“Maukas kotiruoka on se meidän juttu.”

Lounasravintola Kajuutta harjoittaa myös catering-toimintaa. Monipuolinen ja pitkäaikainen kokemus yhdistettynä haluun oppia uusia asioita ovat luoneet valmiuden toimia CALESTA-ateriapalvelun tuotantoyksikkönä.

“Selkeä ero tämän uuden yhteistyötoiminnan myötä aikaisempaan on mm. se, että meidän pitää suunnitella CALESTA-ateriat tarkkaan ja eri lähtökohdista. Kaikki ruoat kun eivät sovellu toimitettaviksi ja uudelleen lämmitettäviksi. Haluamme kuitenkin erottautua tasokkailla aterioilla, joiden sisältö myös vaihtuu ja kehittyy.”

CALESTA-ateriapalvelun tuotantoyksikkönä toimivan Lounasravintola Kajuutta valmistaa maukasta kotiruokaa.

“Yhteistyö CALESTA-ateriapalvelun kanssa on tuonut meille uusia ulottuvuuksia työskentelytapoihin ja mahdollisuuksia tarjota maukasta kotiruokaa myös uusille asiakkaille”, toteaa Kaj Päiviö.

Kumppanin esittely

Tahtotilasta syntyy tuloksia

Asiakkaiden positiivinen palaute on kelle tahanta yrittäjälle merkityksellinen ja voimaannuttava tekijä. Kaj Päiviön työpäivä alkaa jo klo 6 aamulla, sillä lounasravintola on avoinna joka arkipäivä kello 7.00 – 15.00. Sen lisäksi on huomioitava CALESTA-ateriapalvelun toimitukset, jotka ovat maanantaisin ja torstaisin. CALESTA-aterioita ei ehditä valmistamaan lounasravintolan aukioloaikana, vaan ne on valmistettava aina toimitusta edeltävänä päivänä tai iltana.

– Jotta syntyy maukasta kotiruokaa, tarvitaan sen aikaansaamiseksi aika monta tekijää. Nostan esille niistä kaksi; arvot  ja asiakkaiden palaute.

“Arvot ohjaavat meitä valmistamaan laadukasta ruokaa puhtaista raaka-aineista. Olemme myös kiinnittäneet huomiota aiempaa enemmän ekologisuuteen.”

– Ekologisuuden näkökulma toteutuukin erittäin hyvin CALESTA-ateriapalvelun kanssa tehtävän yhteistyön myötä, jossa esim. muovin käyttö on pyritty viemään minimiin sekä lisäksi pystymme valmistamaan ateriat pienellä materiaalihävikillä. Ja asiakkaiden palaute on meille äärimmäisen tärkeä seikka, sillä ne ohjaavat sekä suunnitteluamme ja tekemistämme että antavat positiivisuutta päivään.

Lounasravintola Kajuutta valmistaa ruokia uudessa ammattikeittiössä

Uusi ammattikeittiö ja uudet laitteet takaavat osaltaan tehokkaan sekä laadukkaan tavan toimia. Hyvä ruoka perustuu kuitenkin keittiömestarin ammattitaitoon!

Lounasravintola Kajuutta on avoinna kaikille ruokailijoille osoitteessa:
Länsi-Avantintie 2, 21420 Lieto.

kajuutta.fi

Lue myös nämä

Vastaa